Güngören TRSM
06 Aralık 2021

GÜNGÖREN TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ

Güngören Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, “Şizofreni” ve “Bipolar Duygulanım Bozukluğu”  tanısı almış kişilere hizmet veren rehabilitasyon temelli bir merkezdir.

Bu merkezde; üyelerimizin tedavi uyumunu sağlayarak hastane yatışlarını azaltmak, hastalıkla baş etme becerilerini geliştirmek, yaşam becerilerini ve üretkenliklerini arttırmak, sosyal hayata katılımlarını sağlamak, üye ve üye yakınlarımızı hastalıkla ilgili bilgilendirmek amacıyla çeşitli hizmetler yürütülmektedir.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı olarak faaliyet yürüten merkezimizde hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında hizmet verilmekte olup verilen tüm hizmetler ÜCRETSİZDİR.

Merkezimizde Psikiyatri Uzmanı, Psikolog, Hemşire, Sosyal Hizmet Uzmanı, İş Uğraş Eğitmenleri, Tıbbi Sekreter, Güvenlik Görevlisi ve Yardımcı Personel görev yapmaktadır.

 

GÜNGÖREN TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ’NDEN KİMLER FAYDALANABİLİR VE MERKEZİMİZE NASIL MÜRACAAT EDİLİR?

Güngören ilçesi sınırlarında ikamet eden ve “Şizofreni” veya “Bipolar Duygulanım Bozukluğu” tanılarından birisini almış kişilerden merkezimize kayıt yaptıranlar faydalanabilecektir. Kayıt yaptırabilmek için yukarıdaki şartlara ek olarak merkezimizde hizmet vermekte olan ekibin de hastayı merkeze uygun bulması gerekmektedir.

Merkezimiz Güngören ilçesinde ikamet eden “Şizofreni” veya “Bipolar Duygulanım Bozukluğu” tanısı almış kişileri tespit ederek kişinin kendisi veya ailesi ile telefon yoluyla irtibat kurar. Merkez ve merkezde yürütülen hizmetler konusunda bilgilendirme yapılarak kişi merkeze davet edilir.

Merkeze gelemeyecek durumda olan kişiler evde ziyaret edilir ve durumları belirlenerek merkeze davet edilir.

Merkez hizmetlerinden yararlanmak için kişinin bizzat kendisi veya yakınları tarafından merkezimize başvuru yapılabilir.

MERKEZİMİZDE VERİLEN HİZMETLER

  • BİREYSEL DANIŞMANLIK HİZMETİ:

Üyelerimizin tedavi uyumunu ve işlevselliğini arttırmak, bağımlılığını azaltarak kendine yetebilirliğini sağlamak amaçlı bireysel danışmanlık görüşmeleri yapılmaktadır.

 

  • TIBBİ TEDAVİ HİZMETLERİ:

    Üyelerimizin tıbbi tedavisi ve takibi sağlanmakta (rutin kan tahlilleri, enjeksiyon vb.), ilaç reçete ve raporu düzenlenmektedir. 

     

  • BİREYSEL, AİLE VE GRUP PSİKOEĞİTİMLERİ:

    Hastalık, tedavi, tedavinin olası yan etkileri, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda üye ve üye yakınlarına eğitimler düzenlenmektedir.

     

  • GRUP TERAPİLERİ:

    Merkezimizde üyelerimizin kendilerini ifade etme, paylaşımda bulunma ve empati kurma becerilerini geliştirmek amacıyla grup terapileri düzenlenmektedir.

     

  • SOSYAL BECERİ EĞİTİMİ:

    Hastalık etkisiyle sosyal hayatın içinde yer alamayan üyelere insan ilişkilerini yeniden düzenleyecek beceriler eğitimle kazandırılmaktadır.

     

     

  •  İŞ-UĞRAŞ TERAPİLERİ:

    İş ve Uğraş Terapileri, hastalığın neden olduğu yeti kaybını azaltarak kişinin sosyalleşmesi, adaptasyonu ve üretkenliği için gerekli olan becerilerini geliştirmeyi sağlayan faaliyetlerdir.

    Bu amaçla Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitimciler tarafından merkezimizde güzel sanatlar, el işi,  takı tasarımı, ahşap boyama, keçe çalışması, resim, müzik, spor, İngilizce gibi alanlarda eğitimler verilmektedir.

     

  • SİNEMA GÜNLERİ:

    Ayın belirli günleri düzenlenen film gösterimleri ile üyelerimizin rehabilitasyonuna katkı sağlanmaktadır.

     

     

  • SOSYAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELER:

    Üyelerimizle kahvaltılar düzenlenmekte, tarihi ve kültürel amaçlı geziler yapılmakta, üyelerimizin iş uğraş terapileri ile meydana getirdiği ürünler sergilenmektedir.

     

     

  • SOSYAL HİZMET MÜDAHALELERİ:

Üyelerimizin rehabilitasyonunu etkileyen sosyal sorunlar tespit edildiğinde imkanlar ölçüsünde ilgili kurumlara yönlendirmeler yapılarak sosyal hizmet müdahaleleri gerçekleştirilmektedir.

 

  • Üyelerimiz isterlerse belirtilen saatler içerisinde yukarıda bahsedilen hizmetler dahilinde tüm zamanlarını merkezimizde geçirebilir ve öğle yemeğini ücretsiz olarak merkezimizde yiyebilirler.




  • Güngören TRSM -iş uğraş odası (2).jpg
  • Güngören TRSM -iş uğraş terapisi 4.jpg
  • Güngören TRSM - Gezi.JPG
  • Güngören TRSM -iş uğraş terapisi 3.png
  • Güngören TRSM -iş uğraş terapisi 5.jpg
  • Güngören TRSM -iş uğraş terapisi.jpg
  • Güngören TRSM - Bina Fotografı.JPG




 

İletişim

Genç Osman Mah. Yeşim Sk. No:3 Güngören / İSTANBUL

Tel:  +90+90 (212) 642 26 14